Home Zuid-Holland Dordrecht Dordrecht – Politie arresteert vier mannen na achtervolging op A16

Dordrecht – Politie arresteert vier mannen na achtervolging op A16

Vier Belgische mannen konden donderdagavond geen kant meer op: meerdere agenten zetten de auto na een achtervolging over de A16 aan de kant bij ’s-Gravendeel. Het viertal werd uit de auto gehaald en gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident in Rotterdam. De politie onderzoekt wat er is voorgevallen en kan de hulp van getuigen goed gebruiken.

Het vermoedelijke schietincident vond donderdag aan het begin van de avond plaats nabij het Schieplein. Een grijze golf met een Belgisch kenteken, komende vanaf de G.K. van Hogendorpweg, stond voor het verkeerslicht van het Schieplein stil, toen twee mannen opdoken en hun kofferbak open deden. Daar waren de vier inzittenden niet van gediend. Zij losten volgens getuigen enkele schoten en gingen er met hoge snelheid vandoor de A20 op, met de achterklep op dat moment nog open.

De politie werd door getuigen gealarmeerd en meerdere agenten startten op de A16 de achtervolging. Ter hoogte van de afrit ’s Gravendeel wisten de agenten de auto aan de kant te krijgen. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen in de auto, trokken de agenten hun vuurwapen voor een speciale aanhoudingstechniek van de verdachten(een BTGV). Daarbij moesten de verdachten één voor één uit een voertuig stappen en werden ze gearresteerd. Vanwege deze aanhoudingen lag het verkeer op de A16 tijdelijk even stil. Tijdens de fouillering en doorzoeking van de auto werd geen vuurwapen aangetroffen. De mannen zitten nog voorlopig vast. 

Laad meer Dordrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Ruzie ontaardt in veel schade en vondst wapen

Agenten zijn op zoek naar de bestuurder en bijrijder van een auto die woensdagmiddag op de…