Home Zuid-Holland Den Haag Oplichter aangehouden

Oplichter aangehouden

De politie hield in de nacht van dinsdag op woensdag een 21-jarige Voorburger op de Spinozalaan aan op verdenking van onder meer een reeks oplichtingen. Een 23-jarige Haagse ging op woensdag 24 april omstreeks 01.30 uur verhaal halen, nadat zij door een 21-jarige Voorburger was beroofd van haar portemonnee. De vrouw had een onderzoek ingesteld op internet en kwam tot de ontdekking, dat zij te maken had met een landelijke oplichter. De politie heeft de Voorburger het afgelopen jaar  twee keer aangehouden voor tientallen oplichtingen. De 21-jarige was niet blij met het nachtelijke bezoek en ontving de Haagse, die met een 26-jarige plaatsgenoot aan de deur stond, met een luchtdrukgeweer in zijn hand. De Hagenaar wist de Voorburger een handboei om te doen, waarna de 21-jarige verdachte zijn wapen achterliet en de woning uitrende. De politie, die al voornemens was om de Voorburger voor een twintigtal oplichtingen op internet aan te houden, trof de man in de directe omgeving van zijn woning aan. Hoewel de verdachte zich verzette  tijdens de aanhouding had de politie hem al snel onder controle en kon hij worden ingesloten in het politiebureau. De Voorburger werd in verzekering gesteld. De politie heeft ter zake diefstal, bedreiging met een wapen, diverse oplichtingen en verzet proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt.

Laad meer Den Haag

Geef een antwoord

Bekijk ook

Den Haag – Update: Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek steekincident

Donderdagochtend 11 maart hielden agenten twee mannen, van 21 en 25 jaar uit Den Haag, aan…