Home Zuid-Holland Den Haag Vechtpartij leidt naar hennep en wapens

Vechtpartij leidt naar hennep en wapens

Een grote vechtpartij dinsdag rond 15.00 uur op de Honthorststraat in Den Haag leidde de politie naar de woning van één van de verdachten waar zij hennep en wapens aantroffen. Agenten hielden vijf verdachten (21-33) aan. Aanleiding was een ruzie tussen twee verdachten. Het tweetal betrok steeds meer personen bij hun ruzie waardoor het uiteindelijk een grote vechtpartij werd die veel bekijks trok. Bij de ruzie werd door omstanders ook een vuurwapen gezien, deze alarmeerden direct de politie. Meerdere politie eenheden moesten er aan te pas komen om de rust terug te laten keren. Al snel werd het vijftal aangehouden dat direct bij de ruzie betrokken was. Eén van deze verdachten moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Eén van de verdachten vluchtte een woning in na de ruzie. Dit was voor de agenten aanleiding om zoeking in deze woning te doen. In de betreffende woning werd naast een vuurwapen ook hennep aangetroffen. Na onderzoek bleek het om een omgebouwd gasdrukwapen te gaan. Ook zijn in de woning meerdere steekwapens en inbrekerswerktuigen in beslag genomen. De 26-jarige Hagenaar die wordt verdacht van het in bezit hebben van het wapen zal vrijdag 5 april worden voorgeleid. Eén van de overige vijf verdachten bleek illegaal in Nederland en is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De drie anderen zijn in vrijheid gesteld. Eén Hagenaar zal zich nog voor de super snel rechter moeten verantwoorden.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Den Haag – Update: Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek steekincident

Donderdagochtend 11 maart hielden agenten twee mannen, van 21 en 25 jaar uit Den Haag, aan…