Home Zuid-Holland Delft Oplettende getuigen betrappen autokrakers

Oplettende getuigen betrappen autokrakers

Dankzij twee oplettende getuigen kon de politie dinsdag een 19-jarige vrouw en een 23-jarige man beiden afkomstig uit Den Haag aanhouden op verdenking van een inbraak in een auto. De getuigen zagen het tweetal om 16.05 uur op een scooter over de Tweemolentjeskade rijden en zagen dat zij van een geparkeerde personenauto de ruit insloegen en iets uit de auto haalden. Hierna reed het tweetal weg. Zij belden direct de politie en gaven een goed signalement van het tweetal en hun scooter door. Politieagenten zagen het tweetal in Rijswijk rijden en hielden hen direct aan. Uit onderzoek bleek dat zij uit de auto een iPad en een navigatiesysteem hadden meegenomen. Beide verdachten werden ingesloten voor nader verhoor.

De politie adviseert automobilisten om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. Een autodief is vaak een gelegenheidsdief. Als er waardevolle spullen in de auto worden achtergelaten zoals navigatiesystemen, laptops en autoradio’s dan nemen dieven hun kans waar. De politie roept daarom iedereen op: geef de dief geen gelegenheid en laat geen spullen achter, ook al bent u maar eventjes weg. Ziet u dit soort situaties, noteer signalementen en kentekens en bel altijd de politie via 112. De politie kan dan snel ter plaatse zijn om de auto-inbrekers te pakken. Alle informatie is welkom én nodig zodat de politie daders kan opsporen en oppakken.

Laad meer Delft

Geef een reactie

Bekijk ook

Delft – Man overleden na auto te water Oostpoortweg

Zondagochtend 10 december raakte een personenauto door nog onbekende oorzaak te water bij …