Home Zuid-Holland Alphen aan den Rijn Onderzoek naar dodelijke verkeersongeval Prins Bernhardlaan afgerond

Onderzoek naar dodelijke verkeersongeval Prins Bernhardlaan afgerond

De politie heeft het onderzoek naar het verkeersongeval op de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn van zondag 10 februari afgerond. Om 04.00 uur vond, ter hoogte van het Bospark, een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. De bestuurder van één van de auto’s, een 29-jarige man uit Alphen aan de Rijn, overleed aan zijn verwondingen. Een inzittende van deze auto raakte zwaar gewond. De bestuurder van het tegemoetkomende voertuig raakte eveneens zwaar gewond.

Zowel vanuit het technische onderzoek als verklaringen van getuigen is een directe oorzaak niet vast te stellen. Wel is vast komen te staan dat het voertuig van het 29-jarige slachtoffer met hoge snelheid de middengeleider heeft geraakt en vermoedelijk daardoor de macht over het stuur heeft verloren. Niet is vast komen te staan met welke snelheid er is gereden. Uit sporen blijkt dat er harder gereden is dan de toegestane snelheid van 50 km/u.

Uit onderzoek is niet duidelijk geworden of het weer van invloed is geweest op de toedracht. Op het moment van de aanrijding was het vriezend weer. De politie heeft hiermee het onderzoek afgerond.

Laad meer Alphen aan den Rijn

Geef een antwoord

Bekijk ook

Leidinggevende warenhuis verduisterde duizenden artikelen

Lampen, textiel, chocola, computerspullen en nog veel meer. Toen de politie de woning van …