Home Zuid-Holland Gorinchem Gorinchem – Zes aanhoudingen in onderzoek naar drugshandel Gorinchem

Gorinchem – Zes aanhoudingen in onderzoek naar drugshandel Gorinchem

De politie heeft woensdagochtend 1 december zes mannen aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De politie kwam hen op het spoor na zorgvuldig onderzoek. De woningen van de verdachten werden doorzocht en diverse spullen werden in beslag genomen.

De politie deed al enige tijd onderzoek naar een paar mannen die zouden handelen in verdovende middelen. Naarmate de politie de mannen langer in de gaten hield, kreeg zij nog een aantal andere verdachten in beeld die ook bij de handel betrokken zouden zijn. Afgelopen woensdag was er voldoende bewijs verzameld om de mannen van hun bed te lichten en aan te houden. Het gaat om zes mannen uit Gorinchem in de leeftijd van 20, 21, 25, 26 en 46 jaar. Vijf van hen werden in hun woning in Gorinchem aangehouden; de 25-jarige man werd in een woning in Leidschendam gearresteerd. In de woningen werden onder andere verdovende middelen, grote bedragen contant geld, horloges en merkkleding aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen voor vervolgonderzoek. De woningen waarin drugs werden aangetroffen, zijn gesloten door de burgemeester. Het gaat om drie woningen in Gorinchem. In totaal zijn ruim een kilo drugs in beslaggenomen.

Samen werken aan een veilige leefomgeving
De handel in verdovende middelen heeft altijd een negatieve invloed op de omgeving. Denk aan drugsafval op straat, het ronselen van jongeren uit de buurt voor drugshandel en de invloed van drugscriminelen in een wijk. Daarom werkt de politie nauw samen met alle gemeentes, zo ook in Gorinchem, om te werken aan een veilige stad. Acties en onderzoeken zoals dit zijn onderdeel van deze aanpak.

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt!
Uw melding helpt bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat altijd melden bij de politie via 0900 8844. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners volledig anoniem informatie kunnen delen over criminaliteit.

Lees meer over (de gevaren van) drugshandel op de website van politie.nl:

https://www.politie.nl/informatie/hoe-herken-ik-drugshandel-en-drugs-dealen.html

https://www.politie.nl/informatie/wat-zijn-de-gevaren-van-drugshandel-en-drugs-dealen.html

Laad meer Gorinchem
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…