Home Zuid-Holland Gorinchem Gorinchem – Grote vangst bij verkeerscontrole op A15 en A27

Gorinchem – Grote vangst bij verkeerscontrole op A15 en A27

Woensdagmiddag- en avond 15 september vond er een grote controle plaats op de A15 (op/afrit Leerdam), de A27 (op/afrit Meerkerk en op/afrit Werkendam) en de toegangswegen naar Gorinchem toe. Tijdens de controle zijn er voertuigen en personen gecontroleerd op verschillende overtredingen.

De controle, een zogenaamde nodale controle, was een samenwerking tussen de politie, de Douane, de Koninklijke Marechaussee, het Openbaar Ministerie, de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond en Rijkswaterstaat. Het doel van een controle zoals gisteren, is zo ruim mogelijk: personen en voertuigen controleren op basis van verschillende wetten. Door het uitvoeren van deze controle, proberen we met elkaar zoveel mogelijk personen op te sporen die zich bezighouden met zaken die van invloed zijn of kunnen zijn op de veiligheid en openbare orde in ons land.

ANPR-hits en snelheidscontroles
De controle startte halverwege de middag. Een terrein van Rijkswaterstaat langs de A15 en A27 was ingericht als controleplaats. Meerdere motoragenten reden rond door het gebied om verkeersdeelnemers naar de controleplaats te leiden. Ook werden alle kentekens van voorbijrijdend verkeer gescand met een ANPR-camera. Voertuigen die de controlepunten passeerden, en waarbij de ANPR een “hit” gaf, werden opgevangen door de motorrijders en politievoertuigen van de politie en Koninklijke Marechaussee en naar de controleplaats geleid. Ook konden de motorrijders op eigen initiatief voertuigen naar de controleplaats leiden, bijvoorbeeld wanneer hen iets opvallends opviel aan een voertuig. Op de A15 werd er gecontroleerd op snelheid. Bijna 1000 verkeersdeelnemers overtraden de snelheidslimiet en ontvangen een boete voor te snel rijden.

Laad meer Gorinchem
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…