Home Zuid-Holland Den Haag Minister Opstelten draaide dienst mee met ambulancedienst

Minister Opstelten draaide dienst mee met ambulancedienst

Minister Opstelten heeft op donderdag ’s avonds een werkbezoek gebracht aan Witte Kruis/Connexxion ambulancezorg. Hij heeft zich daarbij laten informeren over agressie en geweld waar medewerkers van ambulancezorg in de praktijk regelmatig mee te maken hebben.

Om die agressie ook daadwerkelijk te ervaren heeft minister Opstelten een aantal uren meegereden tijdens een dienst van verpleegkundige Anne-Marie de Jong. Gelukkig hebben ze tijdens hun spoedritten door Den Haag en omliggende gemeenten niet te maken gehad met verbaal of fysiek geweld van patiënten, familieleden of omstanders. Maar het gaf een hele goeie inkijk in de wereld van de ambulancezorg.

“Ik ben bijzonder onder de indruk van de professionaliteit, die ik vanavond heb gezien. Dat is buitengewoon”. Opstelten noemt het “onbegrijpelijk dat er agressie tegen hulpverleners plaatsvindt. Zeker tegen ambulancepersoneel, omdat zij alleen maar komen om hulp te verlenen”. “Agressie is totaal ontoelaatbaar. Daarom hebben we in die gevallen ook een strafmaat die driemaal hoger is dan in andere situaties. Voor hulpverleners, zoals ambulancepersoneel, vind ik het buitengewoon belangrijk dat de werkgever altijd voldoende maatregelen neemt voor de opvang naderhand en voor het vergroten van de weerbaarheid. En bovendien dat die werkgever zijn mensen ook ondersteunt bij het doen van aangifte.”

Laad meer Den Haag

Geef een antwoord

Bekijk ook

Rotterdam – Gezocht – Woningoverval en gijzeling – Overijselsestraat – Rotterdam Zuid

Een Rolex horloge ter waarde van meer dan 10 duizend euro wordt buitgemaakt na een heftige…