Home Zuid-Holland Den Haag Initiatief Lage LandenLijn krijgt vorm

Initiatief Lage LandenLijn krijgt vorm

De aanvraag voor het treinpad Den Haag-Antwerpen-Brussel door The Hague Train Holdings BV, de BV van de gemeente Den Haag, is vandaag door de NMa in de Staatscourant gepubliceerd. “Ons initiatief is door de NMa ontvankelijk verklaard. Dit betekent dat we ons voorstel voor de Lage LandenLijn verder kunnen uitwerken,” zegt de Haagse wethouder Peter Smit (Verkeer).

Inmiddels is een deel van het marktonderzoek voor de Lage LandenLijn afgerond. De afgelopen weken zijn er gesprekken gevoerd met zes verschillende binnen- en buitenlandse treinbedrijven. In deze gesprekken werden de bedrijven geïnformeerd over de wensen en voorwaarden om de Lage LandenLijn te exploiteren. Smit toont zich tevreden over het onderzoek: “De gesprekken zijn positief verlopen en we verwachten enkele serieuze voorstellen te ontvangen.”
 
Vanwege het uitvallen van de Fyra rijdt sinds 18 februari jl. twee maal per dag een intercity tussen Den Haag en Brussel. Vanaf 11 maart gaat de frequentie omhoog naar acht maal per dag. Smit: “Alhoewel het een verbetering is dat er weer een intercity rijdt tussen Den Haag en Brussel, is dit slechts een doekje voor het bloeden vanwege de tijdelijkheid van de verbinding en vanwege de lage frequentie. Ons streven is om 16 keer per dag een treinverbinding tussen Den Haag en België te hebben. In de brief van staatssecretaris Mansveld aan de Tweede Kamer afgelopen maandag is dit niet verzekerd. Dus gaan we door met ons initiatief voor de Lage LandenLijn.”

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…