Home Zeeland Goes Provincie rekt tijd voor kreeftenvissers

Provincie rekt tijd voor kreeftenvissers

Op verzoek van een aantal vissers heeft gedeputeerde Kees van Beveren bij het ministerie van Economische Zaken aangedrongen op verlenging van het verbod op het verhandelen van de kreeftenvergunningen in de Oosterschelde. Het ministerie heeft het verbod daarom opgerekt van 1 maart naar 1 oktober 2013. Kreeftenvissers op de Oosterschelde krijgen hierdoor extra tijd om tot afspraken te komen.

Er zijn momenteel 43 vergunningen om kreeft te vissen met vaste vistuigen in de Oosterschelde. Slechts de helft van deze vergunningen wordt daadwerkelijk gebruikt. De andere helft van de vergunningen is in het bezit van vissers die beschikken over een vergunning, maar die de vergunning niet gebruiken (zogenoemde slapende vergunningen). Als deze vergunningen verhandeld mogen worden dreigt er overbevissing voor de kreeftenvisserij op de Oosterschelde. Daarnaast zien de huidige beroepsvissers het aantal collega’s verdubbelen.

Kees van Beveren: “Verdubbeling van het aantal actieve vergunningen leidt tot grote economische en ecologische problemen. We hebben nu de tijd tot 1 oktober 2013 om een oplossing voor dit probleem te vinden. Dat wil ik samen met de beroepsvissers doen.” Het plan is om voor 1 oktober 2013 een voorstel aan te bieden aan de staatssecretaris.

Laad meer Goes

Geef een reactie

Bekijk ook

Vlissingen – Twee slachtoffers naar ziekenhuis na verkeersongeval, bestuurder aangehouden

Twee inzittenden van een auto zijn dinsdagavond 13 februari gewond geraakt na een aanrijdi…