Home Zeeland Goes Vrouw trapt in internetscam

Vrouw trapt in internetscam

Deze week deed een 48-jarige vrouw uit de gemeente Reimerswaal op het politiebureau in Goes aangifte van oplichting. De vrouw had begin februari via Facebook een privébericht ontvangen van een man die zich voordeed als advocaat/notaris. Nadat de vrouw op zijn verzoek haar e-mailadres had gegeven werd haar via de mail verteld dat er een familielid verongelukt was in Afrika en dat zij een bedrag van 4.5 miljoen zou erven. Hiervoor moest ze wel eerst wat geld overmaken voor de administratie.

De vrouw heeft de afgelopen weken diverse keren geld overgemaakt, in totaal enkele tienduizenden euro’s, maar zij kreeg toch argwaan en nam contact op met haar bank. Daar werd haar geadviseerd om aangifte te doen van oplichting. Van een verongelukt familielid was geen sprake en de advocaat/notaris was in rook opgegaan.

Laad meer Goes

Geef een antwoord

Bekijk ook

Goes – Broers aangehouden na vechtpartij en vernieling

Twee broers (17 en 21 ) zijn dinsdag 22 mei aangehouden nadat ze voor overlast zorgden. Ee…