Home Zeeland Goes Voorlichtingsavonden inbraakpreventie

Voorlichtingsavonden inbraakpreventie

De Zeeuwse gemeenten, politie en het Openbaar Ministerie proberen samen het aantal woningbraken en -overvallen terug te dringen. Daarom organiseert de gemeente Goes voor haar inwoners een aantal voorlichtingsavonden, in samenspraak met stichting buurtwerk, wijk- en dorpsverenigingen.

Wist u dat u zelf de kans op een inbraak of overval aanzienlijk kunt verkleinen?
Met een paar eenvoudige maatregelen kan de helft van bijvoorbeeld het aantal woninginbraken voorkomen worden. De gemeente organiseert daarom in 2013 samen met de politie een aantal voorlichtingsavonden op verschillende locaties.

De bijeenkomst voor de inwoners van de Goese Polder is op:

Woensdag 13 maart
Wijkgebouw De Spinne
Joseph Lunslaan 7, Goes

Inloop vanaf 18.45 uur
Programma van 19.00 – 21.30 uur

De bijeenkomst voor de inwoners van ’s Heer Hendrikskinderen is op:

Dinsdag 12 maart
Heer Hendrikhuis
Te Werfstraat 18

Inloop vanaf 18.45 uur
Programma van 19.00 – 21.30 uur

Aanmelden
U kunt zich opgeven vóór vrijdag 8 maart bij:

Gemeente Goes
Secretariaat: afdeling Samenleving
T (0113) 249 729
E f.mangroe@goes.nl

Wat kunt u verwachten?
Frits van de Kant van Het Beveiligingscentrum Wageningen geeft uitleg over de werkwijze van gelegenheidsinbrekers en binnendringers, laat filmpjes zien en vertelt wat u zelf kunt doen aan preventie. Voorafgaand aan de bijeenkomst kijkt hij rond in de buurt maakt foto’s van woningen die uitnodigen tot inbraak en gebruikt deze foto’s tijdens zijn presentatie. Hij gaat in op risicovol gedrag, geeft preventietips, tips tegen babbeltrucs en staat stil bij het belang van goed hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

De politie vertelt iets over de actuele cijfers van inbraken, de werkwijze van inbrekers en overvallers. In de pauze kunt u hang- en sluitwerk bekijken en vragen stellen aan een erkend bedrijf.

Tot slot gratis kierstandhouder
Om u een handje te helpen uw huis veiliger te maken, krijgt u aan het eind van de bijeenkomst een kierstandhouder voor de voordeur mee (1 per woning). Daarnaast wordt onder de deelnemers een aantal beveiligingslampen verloot. Ook krijgt u een checklist en een brochure mee voor het beoordelen van de veiligheid van uw eigen woning.

Laad meer Goes

Geef een reactie

Bekijk ook

Goes – Broers aangehouden na vechtpartij en vernieling

Twee broers (17 en 21 ) zijn dinsdag 22 mei aangehouden nadat ze voor overlast zorgden. Ee…