Home Zeeland Vlissingen Hennepkwekerij in Oost-Souburg

Hennepkwekerij in Oost-Souburg

In een woning aan de Hunzestraat in Oost-Souburg is zondagochtend om ongeveer 07:15 uur een hennepkwekerij aangetroffen door agenten. De agenten roken bij het passeren van de woning een henneplucht en vermoedden daarom dat er in de woning een kwekerij zat. Ze vroegen de bewoner of zij binnen mochten kijken en uiteindelijk ging de bewoner daarmee akkoord. Omdat de goedkeuring van de bewoner even had geduurd, vroegen de agenten intussen een zogenoemde ‘machtiging tot binnentreden’ aan bij een hulpofficier van justitie. Die machtiging bleek niet nodig te zijn, omdat de bewoner zijn toestemming inmiddels al gegeven had.

Bij binnenkomst werden de agenten gewezen op twee kweekruimtes in de woning. In de ene ruimte stonden nog een dertigtal hennepplanten, maar het grootste gedeelte van de planten was juist geoogst. In totaal werden er 342 potten aangetroffen waarin vermoedelijk hennepplanten waren gekweekt. Op last van de officier van justitie zijn alle goederen, ten behoeve van de kwekerij, die aanwezig waren in de woning, vernietigd.

De bewoner van de woning is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Later is hij in verzekering gesteld, omdat het onderzoek tegen hem nog niet is afgerond. De bestuurder van het busje waarmee de geoogste hennep vermoedelijk is afgevoerd is ook aangehouden. Dit betreft een 52-jarige Vlissinger. Ook deze man is in verzekering gesteld. Beide verdachten zitten nog vast.

De elektriciteit voor het in stand houden van de kwekerij, werd buiten de meter om afgetapt. Het elektriciteitsbedrijf gaat nog aangifte doen van de diefstal van stroom.

 

Laad meer Vlissingen

Geef een reactie

Bekijk ook

Vlissingen – Twee slachtoffers naar ziekenhuis na verkeersongeval, bestuurder aangehouden

Twee inzittenden van een auto zijn dinsdagavond 13 februari gewond geraakt na een aanrijdi…