Home Utrecht Gemeente en provincie werken samen aan ontwikkeling binnenstedelijk gebied

Gemeente en provincie werken samen aan ontwikkeling binnenstedelijk gebied

Provincie Utrecht en Gemeente Woerden bundelen de krachten om de binnenstedelijke ontwikkeling in Woerden te stimuleren. Woensdag ondertekenden gedeputeerde Ralph de Vries (Provincie Utrecht) en wethouder Martin Schreurs (Gemeente Woerden) hiertoe in het Kasteel van Woerden een samenwerkingsovereenkomst en samenwerkingsagenda. Met de samenwerking willen beide partijen een gezamenlijke focus aanbrengen in de aanpak en de woningmarkt een impuls geven.

Woerden kent diverse binnenstedelijke locaties waar behoorlijke aantallen woningen gepland staan. Dit zijn vaak ingewikkelde opgaven, waarbij er met veel factoren rekening moet worden gehouden. Structurele samenwerking met de provincie biedt dan een belangrijke meerwaarde: zij kunnen kennis inbrengen en ook kan de provincie bepaalde projecten een financiële impuls geven. Wethouder Martin Schreurs (ruimtelijke ontwikkeling): “Als gemeente zijn wij blij met deze versterking. De provincie kan op sommige locaties echt het verschil maken.”

Concreet zal de nadruk in de samenwerking met Woerden vooralsnog liggen op twee locaties: het Defensie-eiland en Snel en Polanen (met name Snellerpoort en Waterrijk). Op 6 maart bracht gedeputeerde Ralph de Vries al een bezoek aan deze locaties. De aandacht zal onder andere uitgaan naar duurzame ontwikkeling van woonomgeving en woningen, tijdelijke inrichting van een locatie (‘pauzelandschappen’), vernieuwde vormen van opdrachtgeverschap en organische gebiedsontwikkeling.

Laad meer Utrecht

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amersfoort – Politie zoekt getuigen poging gewelddadige beroving

Een 22-jarkige man raakte vrijdag 11 maart rond 13:40 betrokken bij een incident nabij Ame…