Home Utrecht Grote verkeerscontrole in Utrecht

Grote verkeerscontrole in Utrecht

De politie heeft woensdag samen met de douane, de Vreemdelingenpolitie, de KMAR, de belastingdienst, Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) en Toezicht en Handhaving een grote verkeerscontrole gehouden op de locaties Einsteindreef, Franciscusdreef, N230 in beide richtingen en Haarrijnse Rading. Met behulp van de ANPR zijn 18.000 voertuigen gescand. Hier kwamen verschillende hits uit met de volgende resulaten:

19 personen hebben openstaande boetes betaald

1 persoon is aangehouden voor het in bezit hebben van inbrekerswerktuigen en een steekwapen

1 persoon is aangehouden voor het rijden tijdens ontzegging van de rijbevoegdheid

Er zijn ongeveer 20 bekeuringen uitgereikt voor diverse verkeersovertredingen

Bij het controleren van twee voertuigen zijn drie mannen aangehouden omdat zij niet wilden meewerken en verzet pleegden. De Vreemdelingenpolitie heeft bij controle een persoon aangetroffen die in het bezit was van valse documenten. Deze persoon is aangehouden.

Belastingdienst en douane

De belastingdienst heeft in totaal 23 voertuigen in beslag genomen vanwege belastingschuld, ruim 27.000 euro achterstallig belastinggeld is geind en 45.000 euro is aan beslag aangezegd.

Controle door de douane en speurhonden resulteerde in het vinden van (kleine) hoeveelheden softdrugs. Acht personen uit Frankrijk en Engeland hebben een proces-verbaal gekregen en de drugs is in beslag genomen. Ook heeft de douane zes keer een BPM naheffing opgemaakt.

Laad meer Utrecht

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amersfoort – Politie zoekt getuigen poging gewelddadige beroving

Een 22-jarkige man raakte vrijdag 11 maart rond 13:40 betrokken bij een incident nabij Ame…