Home Utrecht Utrecht Stad Donderdag 18 april, Wildgroei in Poppodium EKKO

Donderdag 18 april, Wildgroei in Poppodium EKKO

Donderdag 18 april vindt alweer de volgende editie van Wildgroei plaats in Poppodium EKKO in Utrecht. Wildgroei is dé gratis toegankelijke maandelijkse studentenavond op donderdagavond in Ekko, Utrecht, voor iedereen die houdt van vette electro, ranzige mixen, chillen en creativiteit in allerlei vormen. Tijdens de eerste editie in februari 2010 stond er een rij voor de deur waar Boys Noize jaloers op zou zijn en sindsdien ligt het bordje ‘uitverkocht’ altijd binnen handbereik van de portier. Wildgroei is uitgegroeid tot een volwaardige en creatieve studentenavond, met gegarandeerd een goede sfeer, goede muziek en een aankleding om van de smullen! Dit keer staan op de line up: She Male, Le Fumeur, Electric Pranksters, Asterisms, Nenna Noir en vj Glitterende Eenhoorn & Menah:

She Male

De muziekstijl van She Male is al net zo verwarrend als hun naam, want she-male, is dat een drag queen? Of een drag king? Met vunzige toefjes wildgroeiend haar? Niks van dat alles, She Male is een dj-duo uit Amsterdam, met roots in Curacao (Tahnee) en Assen (Maarten). Hun stijl omschrijven ze zelf als pop- en electrotrip op steroïden, gillende dikke diva’s, breakbeats zo hard als mokerslagen, banging electro en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Met hun liefde voor muziek schudden ze net zo lief hun cha-cha op Lady GaGa als hun hoofd op Guns ‘n Roses.
Dit alles is gebaseerd op een vroege liefde voor de Spice Girls, een studie Musicologie en input van onder anderen dj Wannabeastar. Inmiddels is She Male een bekende naam in Amsterdam, hebben ze internationale aandacht gekregen dankzij hun remix voor Crookers en nu zijn de twee bezig met het veroveren van de rest van de wereld!

Le Fumeur

Le Fumeur is en (nu)disco/(deep)house/electro dj uit Amsterdam en staat in het dagelijks leven bekend als Robin van Meurs. He startte zijn carière bij bekende gay feesten als UNK, Italo Elite en DISCO TOTAL. Al snel werd hij resident dj bij UNK in Club 8 in Amsterdam. Tegenwoordig is hij resident bij Sandwich (Club NYX, Amsterdam) op iedere eerste vrijdag van de maand, waar hij al naast bekende namen als RipTide (NL), Mickey (BE) and A.N.D.Y. (BE) mocht staan! Le Fumeur staat bekend om zijn unieke afwisseling tussen verschillende soorten disco en house, waar hij het beste van deze genres in combineert, terwijl hij ze laat flirten met hardere electronische beats.

Electric Pranksters

Electric Pranksters zijn de residents van Wildgroei. Het Utrechtse dj-duo draait een mix van rock, disco, electro en (franse) house. Van Giorgio Moroder tot Blur, van Mr. Oizo tot Modeselektor. Het zal veel kanten opgaan maar natuurlijk blijft het altijd lekker dansbaar. De heren draaien al vijf jaar samen en hebben in die tijd al heel wat mooie anekdotes weten te verzamelen. Zo hebben ze Afrojack al eens zo ver gekregen dat hij niet meer wilde draaien totdat ze gestopt waren, omdat het publiek bij de stage van de mannen de tent letterlijk afbrak.

Asterisms
Asterisms is Wessel Kuijpers, een dj uit Utrecht, die zijn naam heeft te danken aan een astroïde. Voor studenten sterrenkunde zal dit gesneden koek zijn: “asterisme is een groepering van sterren die een figuur vormen en eenvoudig te zien is door iedereen die de sterrenhemel in staart. Deze sterren zijn misschien een deel van een sterrenbeeld, maar geen sterrenbeeld op zichzelf”. Als je zijn muziek hoort, begrijp je meteen deze omschrijving: rustig, dromerig en enigszins futuristisch.

Nenna Noir

De echte naam van Nenna Noir is Milena DouDou Kapamby. Ze komt uit Utrecht en ontdekte house en techno toen ze naar Amsterdam verhuisde. Meteen was ze verkocht. Een paar maanden later besloot ze om draaitafels te kopen en startte een zoektocht naar elektronische muziek op vinyl. Tegenwoordig werkt ze aan haar dj-skills en is ze in verschillende steden altijd op zoek naar vinyl. Haar stijl? Tech house met de focus op de bass. Nanna Noir is een artieste die veel energie brengt: hou haar zeker in de gaten!

VJ Glitterende Eenhoorn en Menah

VJ Glitterende Eenhoorn en Menah zijn resident-vj’s en sinds de eerste editie op 18 februari 2010 hebben ze geen enkele Wildgroei overgeslagen. Glitterende Eenhoorn is het alter-ego van Sander Kloppenburg, al eerder maakte hij video’s voor Roosbeef en Clean Pete en deed hij mee aan vj op de Dom. Menah is de artiestennaam van illustrator Marleen Wellen. In 2011 werd haar afstudeerthesis aangewezen als beste van de HKU en won ze de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs.

Laad meer Utrecht Stad

Geef een reactie

Bekijk ook

Onderzoek naar schietincident vandaag verder

Gisteren, maandag 18 maart, was het ernstige schietincident in een tram aan het 24 Oktober…