Home Utrecht Amersfoort Amersfoort – Oplichting met vals geld

Amersfoort – Oplichting met vals geld

De recherche onderzoekt twee gevallen van oplichting waarbij gebruik werd gemaakt van vals geld. Bij één van beide gevallen werd een steekvoorwerp getoond. De politie neemt de zaak hoog op en is op zoek naar getuigen.

Op donderdag 9 april, rond 22.45, werd een maaltijdbezorger gevraagd te komen naar de Spoorstraat om daar een maaltijd te brengen. In de omgeving van de Vlasakkerweg werd hij opgewacht door een onbekende jongen die hem betaalde met een eurobiljet. Het biljet bleek vals te zijn, maar de verdachte dwong hem wisselgeld terug te geven. Hij deed dit door hem een steekvoorwerp te tonen.

De tweede oplichting met vals geld deed zich voor op woensdag 15 april, rond 19.30 uur. Opnieuw werd een maaltijdbezorger gevraagd een maaltijd te bezorgen, maar dit keer op de Lorentzstraat. Ook nu werd er betaald met een eurobiljet en wisselgeld teruggegeven. Later bleek dat ook dit eurobiljet vals was.

De politie houdt er ernstig rekening mee dat beide zaken niet los van elkaar staan en is met een onderzoek naar de verdachten gestart.

Laad meer Amersfoort
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Hoogland – Kilo`s aan XTC-pillen in beslag genomen

Dinsdagavond vonden agenten meer dan vijf kilo aan XTC-pillen in een personenauto, Het voe…