Home Utrecht Amersfoort Krakers aangehouden

Krakers aangehouden

Zondagmiddag rond 17.00 uur werden vijf mannen aangehouden die juist een pand wilden kraken. Dit was aan de Scheepvaartweg in Nijmegen. De politie kwam in eerste instantie af op een brandalarm dat in het gebouw afging. Ter plaatse troffen de agenten echter geen brand maar wel vier personen die bezig waren huisraad in het leegstaande bedrijfspand te zetten. Omdat er nog geen sprake was van bewoning is het viertal aangehouden voor kraken op heterdaad en het zich door middel van braak toegang verschaffen tot het pand. In het pand trof de politie later nog een vijfde persoon aan, deze is daarop ook aangehouden.

De eigenaar van het pand deed aangifte van kraken en van koperdiefstal. De vijf mannen, 22 en 24 jaar oud uit Best en Weurt, 33 jaar uit Amersfoort en 26 en 34 jaar oud uit Nijmegen, zijn later op de avond na verhoor en met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld. De 33-jarige Amersfoorter is ook harddrugsbezit ten laste gelegd.

Laad meer Amersfoort

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Meerdere dodelijke slachtoffers bij ongeval snelweg

Bij een zeer ernstig ongeval dat zaterdagavond 2 december plaatsvond op de A1 verloren dri…