Home Utrecht Automobilist heeft breedte A2 nodig

Automobilist heeft breedte A2 nodig

Een automobilist die vermoedelijk onder invloed van drugs verkeerde had dinsdagavond de hele breedte van de A2 nodig. Rond 07.20 uur reed een agent in zijn vrije tijd over de Rijksweg A2 in de richting van het zuiden. Ter hoogte van Utrecht zag hij een automobilist rijden, die de hele breedte van de weg nodig had en kennelijk onder invloed verkeerde. De agent belde de politiemeldkamer en agenten gingen die kant op. Ter hoogte van Vianen zagen zij de auto. Zij gingen voor de auto rijden en zetten het volgbord op de politieauto aan. De automobilist reageerde daar niet op en reed al slingerend de uitvoegstroken naar de Rijksweg A27 op, waarbij hij bijna een auto raakte. De agenten gaven hem vervolgens een stopteken, maar in plaats van te stoppen, haalde hij de politieauto in.

Op het laatste moment stuurde de automobilist de A2 in de richting van Den Bosch op. Hij reed daarbij over het puntstuk en de vluchtstrook en haalde over de vluchtstrook een vrachtwagen in. De agenten deden de zwaailichten aan en volgden hem. Zij zagen dat hij de volle vier rijstroken nodig had en dat meerdere automobilisten voor hem moesten uitwijken. Hij schampte de middenvangrail, maar hield zijn auto toch op de weg. De agenten haalden hem in en deden nu ook de sirene aan en het stopbord stond nog steeds aan. Nog presteerde de automobilist het om enige honderden meters door te rijden. Pas toen de agenten pal naast hem gingen rijden, drong het kennelijk tot hem door dat hij moest stoppen. Hij stopte op de vluchtstrook.

De agenten hielden de verdachte, een 36-jarige man uit Schermerhorn, aan. Uit de blaastest bleek dat hij niet te veel had gedronken, maar mogelijk verkeerde hij onder de invloed van drugs. De agenten brachten hem over naar het politiebureau. Door een arts is bloed bij hem afgenomen. De uitslag van het onderzoek daarvan laat enkele weken op zich wachten. Aan de hand daarvan wordt er proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt. Hij verklaarde zelf dat hij oververmoeid was en geen drugs had gebruikt.

Laad meer Utrecht

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Steekincident in winkel – Update

Update – De 60-jarige man uit Amersfoort is aan zijn verwondingen overleden. Het inc…