Home Sport Nieuw logo voor Johan Cruijff Schaal

Nieuw logo voor Johan Cruijff Schaal

De KNVB heeft een nieuw logo laten ontwikkelen voor de jaarlijkse strijd om de Johan Cruijff Schaal. Op die manier wil de bond de overleden naamgever, een icoon voor het Nederlandse voetbal, nog meer eren.

Het nieuwe logo wordt voor het eerst gebruikt rondom en tijdens de aankomende wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, op 5 augustus (18.00 uur) in De Kuip tussen landskampioen Feyenoord en Vitesse, winnaar van de KNVB Beker.

Kenmerkende pose

Het silhouet van Cruijff, in een voor hem kenmerkende pose, maakt prominent onderdeel uit van het nieuwe beeldmerk. Ook is zijn vaste rugnummer 14 te zien, dat hij ook droeg in het Nederlands elftal. Daarnaast een aanvoerdersband in de kleuren rood-wit-blauw. Cruijff was 34 maal aanvoerder van Oranje, waaronder in alle zeven WK-duels die hij voor zijn land speelde.

Laad meer Sport
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Ajax en Southampton bereiken overeenstemming over de overgang van Dusan Tadic

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Southampton FC over de overgang van Dusan Tadic naa…