Home Gelderland Matig Telstar eenvoudig tegen nog matiger Achilles’29

Matig Telstar eenvoudig tegen nog matiger Achilles’29

Achilles29 TelstarTelstar heeft de wedstrijd tegen het Groesbeekse Achilles’29 eenvoudig met 0-2 gewonnen. Achilles’29 en Telstar hadden voor het begin van de wedstrijd beiden nog geen enkel punt, maar de Noordhollanders klopten de ploeg van trainer François Gesthuizen in eigen huis.

De openingsfase van het duel was van twee kanten weinig inspirerend en er ontstonden geen echte kansen. Na twintig minuten was het opeens wel raak voor de thuisclub. Spits Ralf Seuntjes werd de diepte ingestuurd, ging gemakkelijk door het Groesbeekse centrum, dat onterecht aan buitenspel dacht en schoot de bal achter Achilles-doelman Leo ter Wielen. Telstar werd nu duidelijk sterker en Achilles ontsnapte een paar keer duidelijk aan een grotere achterstand. Toine van Huizen had geen geluk met een kopbal uit een corner en Leon ter Wielen hield de Groesbekers daarna op de been bij een inzet van Tarik Tissoudali. Dezelfde Tissoudali, overgekomen van topklasser Sparta Nijkerk, omspeelde daarna de Achilles-doelman, maar Steven Edwards kon net op tijd herstellen en een tweede tegendoelpunt voorkomen.

Na rust veranderde niet veel aan het spelbeeld. De Groesbekers wisten de vorm van de tweede helft tegen PSV en Sparta op onverklaarbare wijze thuis niet te continueren in het duel tegen Telstar. Voorin konden Thijs Hendriks en Freek Thoone de bal niet vasthouden om zo tot direct gevaar te komen. Ook Telstar kwam niet tot aansprekende daden. François Gesthuizen wisselde aanvallend door Rutger Worm voor Kursad Sürmeli te brengen. Het leek bijna een gouden greep, want na een vloeiende wit-zwarte aanval kopte Worm bij debuut bijna raak. Net als in de eerste helft kwam Telstar vervolgens toch voor goal en de 2-0, door een doelpunt van Kevin van Essen, kon in de 66e minuut eenvoudig worden binnen geschoten. Hiermee was het toch al matige verzet van Achilles definitief gebroken en gaf de club uit Groesbeek zich gewonnen.

Gelukkig voor de zwartwitten kan men zich in de komende thuiswedstrijd, maandag tegen Jong Ajax, al snel revancheren en dat is ook nodig om niet al te lang op de laatste plaats te blijven hangen.