Home Overijssel Deventer Deventer concentreert consultatiebureaus

Deventer concentreert consultatiebureaus

Het aantal consultatiebureaus in Deventer gaat terug van 10 naar 4. Het voornemen is om dat per 1 april te doen. Met de concentratie van de consultatiebureaus, wil de GGD de jeugdgezondheidszorg betaalbaar houden en investeren in een betere dienstverlening. De periodieke onderzoeken van de GGD blijven voor alle kinderen bestaan, maar worden efficiënter uitgevoerd. Daarmee blijven alle kinderen in beeld.

-4 consultatiebureaus

In Bathmen, Spikvoorde, Voorstad en Keizerslanden blijft het consultatiebureau bestaan. Voor deze locaties is gekozen omdat zij goed bereikbaar zijn, verspreid over de gemeente liggen en er goede parkeermogelijkheden zijn. De goede bereikbaarheid was een belangrijke voorwaarde van het college voor de concentratie van de consultatiebureaus.

-Inlooppunten

Voor de toegankelijkheid van de jeugdgezondheidszorg is het belangrijk dat inwoners terecht kunnen tijdens de spreekuren van de inlooppunten. Daarom richt de gemeente zich op het behoud van deze locaties. Mogelijk breidt het aantal inlooppunten, samen met partners in het centrum voor Jeugd en Gezin, later verder uit. Het aantal consultatiebureaus gaat dan terug naar 2.

-Evaluatie

Uit ervaringen met concentratie van consultatiebureaus, blijkt dat het bereik van de jeugdgezondheidszorg niet daalt met minder locaties. Om te toetsen of dat ook voor Deventer geldt, wordt de concentratie van consultatiebureaus na 1 tot 1,5 jaar geëvalueerd. Tussentijds worden de oproep- en opkomstcijfers met elkaar vergeleken.

 

Laad meer Deventer

Geef een reactie

Bekijk ook

Deventer – Gezocht – Poging Inbraak in bedrijfspand

Op 18 december breken twee mannen in, in het bedrijfspand van Auping aan de Maagdenburgstr…