Home Overijssel Twente Enschede Enschede – Politie verricht 23 aanhoudingen na voetbalwedstrijd Spanje – Italië

Enschede – Politie verricht 23 aanhoudingen na voetbalwedstrijd Spanje – Italië

De aanloop naar de voetbalwedstrijd Spanje – Italië en de wedstrijd zelf verliepen rustig. Na de wedstrijd ontstonden er ongeregeldheden in het stadion.

Een groep personen pleegde openlijk geweld in de  richting van stewards en politie in en om het stadion. Een aantal stewards raakte daarbij gewond. De politie hield 23 personen aan voor openlijke geweldpleging en lopen op het spoor. De politie doet onderzoek naar de ongeregeldheden. 

De politie straalt uit dat zij neutraal is en een politie is voor een ieder. Wij ondersteunen om zaken in goede banen te leiden. Wij zijn zichtbaar en onzichtbaar aanwezig. Wij zoeken een evenwicht tussen het handhaven van de regels en het rustig en ordelijk laten verlopen van gebeurtenissen tijdens en na de wedstrijd. Als de afspraken ernstig overtreden worden, zijn wij genoodzaakt in te grijpen voor de veiligheid van een ieder. 
 

Laad meer Enschede
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zwolle – Gezocht – Inbraakpoging bij winkel – Campherbeeklaan – Zwolle

Aan de Campherbeeklaan in Zwolle probeerden drie personen in de nacht van 16 op 17 oktober…