Home Overijssel Twente Enschede Enschede – Rijksrecherche onderzoekt informatiestroom rond viervoudige moord

Enschede – Rijksrecherche onderzoekt informatiestroom rond viervoudige moord

De viervoudige moord vorige maand in Enschede staat de afgelopen weken regelmatig in de schijnwerpers in de media. Zo’n schokkende gebeurtenis krijgt logischerwijs veel aandacht. Er zijn de afgelopen dagen echter heel veel details uit het onderzoek in de media beland. “Daar maak ik me ernstig zorgen over,” zegt politiechef Oscar Dros. “Sterker: dit is onacceptabel!

Ook hoofdofficier van justitie John Lucas is bezorgd over het feit dat er zoveel informatie op straat ligt. “Als informatie voortijdig in de media staat, kunnen getuigen of verdachten beïnvloed raken. Een zuiver strafproces vindt niet in de media plaats. Dat proces hoort in beslotenheid en in de rechtszaal gevoerd te worden. De verdachten in deze zaak zitten in alle beperkingen; dat betekent dat hun advocaten in de media niet inhoudelijk over de zaak mogen spreken. Ook voor hun is het dan wrang om toch voortdurend inhoudelijke details uit de media te vernemen.”

Laad meer Enschede
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zwolle – Politie onderzoekt schietincident en zoekt getuigen

De politie in Zwolle is een onderzoek gestart nadat zondagochtend 22 september op de Van D…