Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Meld signalen van gedwongen prostitutie

Den Haag – Meld signalen van gedwongen prostitutie

Een 37-jarige Hagenaar is vandaag veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van 8 jaar wegens mensenhandel, bedreiging en wapenbezit. Jarenlang dwong hij twee vrouwen tot prostitutie. ‘Als ik weg zou gaan, zou ik onder de grond verdwijnen,’ vertelde een van beiden. ‘Hij zou me neerschieten, zuur in mijn gezicht gooien.’ De politie stak veel energie in dit onderzoek. ‘Ik vraag mensen die signalen van gedwongen prostitutie zien, dit te melden bij de politie. Laat slachtoffers van mensenhandel niet in de steek’, vertelt een rechercheur.

Naast de celstraf heeft de rechtbank een vordering tot schadevergoeding van 298.000 euro toegewezen die een van de slachtoffers had ingediend voor materiële en immateriële schade. Ook is de man een contactverbod voor vijf jaar opgelegd met dit slachtoffer.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Twee aanhoudingen na ADO Den Haag-AZ

De politie hield zondagavond 22 september twee verdachten aan het voor het afsteken van zw…