Home Overijssel Twente Enschede Grote verkeerscontrole op de A1

Grote verkeerscontrole op de A1

Op dinsdag 9 april vond op de A1 ter hoogte van Enschede een grote verkeerscontrole plaats. De controle is uitgevoerd door de Politie, het Grensoverschrijdend PolitieTeam en de Douane. Het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) is een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Marechaussee district Noord-Oost, Politie, Bundespolizei-inspektion Bad-Bentheim en Landespolizei Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen. Het team voert in het grensgebied gemengde Nederlands-Duitse surveillances uit om grensoverschrijdende delicten, zoals mensenhandel, drugssmokkel en voertuigcriminaliteit te bestrijden.

Het verkeer werd tussen 09.00 uur en 15.30 uur gecontroleerd op de A1 ter hoogte van de parkeerplaats Lonnekermeer. Er werd onder andere gecontroleerd op diefstal van auto’s, omgekatte auto’s, oneigenlijk gebruik van “kurtzzeit”kentekens, rij- en kentekenbewijzen, identiteitsbewijzen en controle door de Douane op accijns / brandstof. 153 voertuigen en vijf vrachtwagens werden gecontroleerd.

Processen-verbaal werden opgemaakt voor onder andere:

• Enkele voertuigen maakten onjuist gebruik van een “kurtzzeit kenzeichen”. Deze kentekens werden in beslag genomen.

• Een vals kenteken.

• Er werd kleine hoeveelheden wiet en hasj in beslag genomen

• Een verlopen export kenteken en dus onverzekerd rijden.

• Niet hands-free telefoneren en niet dragen van een auto gordel.

• Niet op eerste vordering kunnen identificeren.

• Onjuist gebruik van handelaars kentekens.

• Onverzekerd voertuig.

Laad meer Enschede

Geef een reactie

Bekijk ook

Zwolle – Politie houdt drie mannen aan voor verboden vuurwerk

Op zondagochtend 11 februari werd gezien dat er aan de Floresstraat goederen werden overge…