Home Overijssel Ruit videosurveillanceauto van politie gesneuveld door vallend ijs van vrachtwagen

Ruit videosurveillanceauto van politie gesneuveld door vallend ijs van vrachtwagen

Donderdagmorgen omstreeks 10.00 uur zagen surveillerende agenten op de A1, ter hoogte van Oldenzaal, een vrachtwagen rijden. Van de oplegger viel tijdens het rijden grote platen ijs. Twee voertuigen werden bijna geraakt door het vallende ijs. Hierop wilden de agenten de vrachtwagen inhalen en de chauffeur aanspreken. Tijdens het inhalen verloor de oplegger wederom een grote plaat ijs. Deze kwam op de autoruit van de videosurveillance auto die vervolgens compleet barste. De vrachtwagen werd aan de kant gezet en de 63-jarige bestuurder uit Winschoten kreeg processen-verbaal voor artikel 5 van de weg- en verkeerswet en vallende lading.

Een vrachtwagenchauffeur is verantwoordelijk als er een ongeluk op de weg gebeurt door vallend ijs of sneeuw van het dak van de oplegger. Dat is vastgelegd in artikel vijf van de weg- en verkeerswet. Het is strafbaar als een chauffeur zich zodanig gedraagt dat door zijn gedrag weggebruikers schade of hinder hebben.

Als de chauffeur niets doet kan de sneeuw of het ijs er in een bocht op de weg vanaf vallen en mogelijk sneuvelen er daardoor autoruiten. De chauffeur kan zich niet beroepen op overmacht. Zijn vakmanschap vereist dat hij voorzorgsmaatregelen moet nemen.

Laad meer Overijssel

Geef een reactie

Bekijk ook

Zwolle – Politie houdt drie mannen aan voor verboden vuurwerk

Op zondagochtend 11 februari werd gezien dat er aan de Floresstraat goederen werden overge…