Home Noord-Holland Hoorn Hoorn krijgt twee coffeeshops

Hoorn krijgt twee coffeeshops

Per 1 mei krijgt Hoorn een coffeeshop in het centrum (Dubbele Buurt 24) en op Hoorn-80 (Neutronweg 11). Beide panden hebben een horecabestemming. Sinds 1 oktober 2012 had Hoorn geen coffeeshop meer. Eerder had Hoorn twee coffeeshops in de binnenstad. Met de komst van twee nieuwe coffeeshops wil de gemeente straathandel voorkomen.

Sinds oktober 2012 had Hoorn geen coffeeshop meer, omdat de exploitanten niet in staat waren hun zaak deugdelijk te exploiteren. Na een screening door alle officiële instanties waaronder justitie (Bibob), die negatief uitpakte voor de exploitant en beoogd exploitant besloot burgemeester Onno van Veldhuizen de vergunningen voor beide coffeeshops in te trekken. Die voor ’t Keteltje op het Kerkplein in augustus 2012, die voor De Boot aan de Dubbele Buurt per 1 oktober.

Twee locaties verspreid over stad
In overleg met de gemeenteraad is gekozen voor twee locaties gespreid over de stad: één in de binnenstad en één aan de rand van de stad. Naar verwachting zullen beide zaken zo’n 700 bezoekers per dag trekken. De twee exploitanten – beide zaken krijgen een verschillende exploitant – zijn gekozen uit dertig gegadigden. Zij zijn gescreend door politie en justitie en hebben een jarenlange ervaring met de exploitatie van coffeeshops. Uit onderzoek naar hun referenties is de gemeente gebleken dat zij dit naar alle tevredenheid doen.

Vertrouwen
Beide exploitanten krijgen voorlopig een vergunning voor een jaar. Na dit jaar wordt geëvalueerd. Daarbij worden ook de ervaringen uit de buurt betrokken. Burgemeester Onno van Veldhuizen heeft er alle vertrouwen in dat de exploitanten er alles aan zullen doen om eventuele overlast te voorkomen. ‘Zij zijn gekozen na een zorgvuldige procedure, omdat zij van alle ingediende plannen de beste plannen hadden. De exploitanten hanteren een strak deurbeleid. Er is een portier bij de deur en op drukke tijden is er een extra portier in de buurt. Rondhangende en/of blowende bezoekers worden direct aangesproken. Wie de aanwijzingen niet opvolgt, komt er niet meer in.’

Minder druk op de binnenstad
De keuze voor een tweede coffeeshop aan de rand van de stad, betekent volgens burgemeester Van Veldhuizen minder druk op de binnenstad. De omstandigheden op de Dubbele Buurt en de Neutronweg zijn bovendien gunstig: goede bereikbaarheid, goede parkeermogelijkheden en cameratoezicht. Op Neutronweg 11 is nu nog een cafetaria gevestigd.

Laad meer Hoorn

Geef een reactie

Bekijk ook

Hoorn – Toezichthouder gemeente Hoorn mishandeld

Woensdagmiddag, rond 15.00 uur, is op het Betje Wolfplein een BOA van de gemeente Hoorn mi…