Home Noord-Holland Hoorn Bestemmingsplan en maquette Poort van Hoorn

Bestemmingsplan en maquette Poort van Hoorn

Maquette Poort van HoornHet concept bestemmingsplan en een maquette van de Poort van Hoorn zijn in de stadhuis van Hoorn te bekijken. De gemeente is momenteel bezig met het voorbereiden van een bestemmingsplan voor een deel van de Poort van Hoorn. Het gaat om het gebied tussen de A7, de Provincialeweg, de Koepoortsweg, de Van Dedemstraat, het Keern, De Weel, de westzijde van het Pelmolenpad en de spoorlijn naar Amsterdam. Dit gebied omvat het gedeelte van de Poort van Hoorn, waar in de nabije toekomst de Carbasiusweg en twee onderdoorgangen van het Keern onder de spoorlijn en de Provincialeweg door komen. Ook komt er een nieuwe aansluiting van de Maelsonstraat op de Provincialeweg. Het nieuwe bestemmingsplan moet deze ontwikkelingen planologisch mogelijk maken.

Ter inzage
Het voorontwerp bestemmingsplan ligt van 21 februari t/m 3 april 2013 ter inzage. In die periode kan een reactie op het bestemmingsplan worden gegeven. Meer informatie is verkrijgbaar bij de afdeling ruimtelijke ordening van de gemeente Hoorn, telefoon (0229) 252200.

Maquette
Wie de maquette van de Poort van Hoorn wil bekijken, is  dinsdagmiddag welkom in het stadhuis. Na telefonische aanmelding is het mogelijk om op een dinsdagmiddag tussen 16.00 en 17.30 uur binnen te lopen en een toelichting op de plannen te krijgen. Een afspraak maken kan op het nummer 252200.

Laad meer Hoorn

Geef een reactie

Bekijk ook

Hoorn – Toezichthouder gemeente Hoorn mishandeld

Woensdagmiddag, rond 15.00 uur, is op het Betje Wolfplein een BOA van de gemeente Hoorn mi…