Home Friesland Leeuwarden Gemeentelijke heffingen/WOZ 2013

Gemeentelijke heffingen/WOZ 2013

Bij circa 50.000 adressen in de gemeente Leeuwarden is eind januari (meeste huurders woningbouwcorporaties) of eind februari 2013 (eigenaren) het aanslagbiljet gemeentelijke heffingen 2013/WOZ-beschikking 2013 op de mat gevallen. Wilt u hierover meer weten? Ga naar de Digitale Belastingbalie.

Dit jaar ontvangen huurders bij woningbouwcorporaties, omdat zij geen WOZ-beschikking of aanslag onroerende-zaakbelasting krijgen, hun gemeentelijke heffingen (afvalstoffen- en rioolheffingen) eind januari. Dit zorgt voor een minder grote piek van aanslagen die verwerkt moeten worden, waardoor we u beter van dienst kunnen zijn. We willen alle aanslagen en beschikkingen zo zorgvuldig mogelijk verwerken.

Voor informatie over deze aanslag en de WOZ-beschikking kijkt u in de Digitale Belastingbalie van de gemeente Leeuwarden. Op de Digitale Belastingbalie kunt u uw belastinggegevens inzien en zelf uw belastingzaken regelen. Als u gebruik maakt van de Digitale Belastingbalie dan heeft u een DigiD-code nodig.

U kunt met de Digitale Belastingbalie onder andere:

  • uw aanslag bekijken
  • uw WOZ-beschikking bekijken
  • uw taxatieverslag bekijken en afdrukken
  • een bezwaarschrift indienen
  • uw betalingshistorie raadplegen
  • een kwijtscheldingsformulier aanvragen
  • een betalingsregeling aanvragen
  • uw automatische incasso regelen
  • een hond aan- of afmelden
  • de status van de afhandeling van uw aanvragen raadplegen

Wet WOZ

Ieder jaar wordt de waarde van alle woningen en bedrijfspanden in Nederland opnieuw vastgesteld. Deze waarde wordt vastgesteld volgens de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ). De hoogte van de aanslag van dit jaar is gebaseerd op de waarde per 1 januari 2012.

Waardebepaling

De hoogte van de WOZ-waarde in 2013 kan afwijken van die van 2012. De WOZ-waarde van woningen wordt onder andere afgeleid van verkoopprijzen van vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2012 zijn verkocht. Bij die waardebepaling wordt uitgegaan van de vrije verkoopwaarde van de woning.

Vragen of informatie

Voor alle vragen of informatie over de aanslag of kwijtschelding kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente Leeuwarden via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 – 17.00 uur en do. 08.30 – 19.30 uur).              

WOZ filmpje

 

 

 

 

 

 

 

 

Rangschikkings waarde spotlight: 
0
Rangschikkings waarde algemeen: 
0
Laad meer Leeuwarden

Geef een reactie

Bekijk ook

Vermist – Lusmary Fermina

De 14-jarige Lysmary is sinds 11 februari 2024 16:15 uur vermist uit Leeuwarden Zij is het…