Home Noord-Holland Hoorn Een rustpunt op uw erf?

Een rustpunt op uw erf?

Rustpunten in HoornDe gemeente Hoorn is op zoek naar mensen die hun erf open willen stellen voor een rustpunt. Het fietsknooppuntnetwerk wordt zo nog toegankelijker en aantrekkelijker voor recreanten. Initiator van dit project is Stichting Rustpunt. 

Een rustpunt is een plek waar wandelaars en fietsers kunnen pauzeren. Ze treffen er een robuuste picknickset aan en voorzieningen waarmee ze zelf koffie, thee en limonade kunnen bereiden. Elektrische fietsen kunnen tussentijds even worden opgeladen en een toiletbezoek is mogelijk. Voor dit alles betalen de bezoekers een vrijwillige bijdrage. Rustpunten zijn duidelijk herkenbaar aan het rustpuntbord en alleen geopend als het bord “open” aanwezig is.

Woont u in het buitengebied in de buurt van een fiets- of wandelroute?  En lijkt het u wat om mensen mee te laten genieten van het buitengebied van Hoorn? Dan kunt u misschien een rustpunt inrichten. De ideale locatie voor een rustpunt is bij panden met een (voormalige) agrarische bestemming, bijzondere gebouwen of bij woningen die op een aantrekkelijk perceel staan.

Lijkt het u leuk om een rustpunt te bieden voor fietsers en wandelaars? U kunt u hiervoor tot en met 10 maart 2013 aanmelden door een mail te sturen naar info@rustpunt.nu. Aan de hand van de binnengekomen reacties kijkt Stichting Rustpunt wat de meest geschikte locaties zijn voor een rustpunt. Ze letten daarbij op een goede spreiding van de rustpunten ten opzichte van elkaar en bestaande voorzieningen in de buurt.

Laad meer Hoorn

Geef een reactie

Bekijk ook

Hoorn – Toezichthouder gemeente Hoorn mishandeld

Woensdagmiddag, rond 15.00 uur, is op het Betje Wolfplein een BOA van de gemeente Hoorn mi…