Home Noord-Holland Den Helder Keizersbrug symbool voor metamorfose entree stadshart

Keizersbrug symbool voor metamorfose entree stadshart

Wethouder Pia Bruin sloeg donderdag de eerste paal van het imposante nieuwbouwproject de Keizersbrug. Het markante gebouw van Woningstichting staat symbool voor de start van een ingrijpende verbetering van het woon- en winkelgebied in dit deel van het stadshart.

De Beatrixstraat en omgeving staan aan het begin van een ware metamorfose. Schuin tegenover de Keizersbrug komen nieuwe woningen, in School 7 de nieuwe bibliotheek en aan de overkant van het water is de nieuwe Schouwburg op Willemsoord gepland. De Beatrixstraat zelf wordt volledig opnieuw ingericht en de parkeergarage aan de Sluisdijkstraat ingrijpend opgeknapt. Woningstichting is al gestart met de gevelrenovatie van enkele panden aan het eind van de Beatrixstraat. Doel: een fraaie entree van de binnenstad en een vloeiende verbinding met de grachtengordel en Willemsoord.

Keizersbrug
Keizersbrug bestaat uit 11 appartementen inclusief parkeervoorziening en een multifunctionele bedrijfsruimte. Woningstichting verwacht het pand in het tweede kwartaal van 2014 op te leveren. Het complex is ontworpen door Kapitein Jacobs Kapitein Architecten en wordt gebouwd door het Helderse bouwbedrijf Dozy.

Laad meer Den Helder

Geef een reactie

Bekijk ook

Den Helder – Politie zoekt getuigen autobranden

In de nacht van woensdag op donderdag hebben twee auto’s in brand gestaan in de Pieter Str…