Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Snelle aanhoudingen na melding over sextortion

Amsterdam – Snelle aanhoudingen na melding over sextortion

Agenten wisten vorige week nog geen twee uur nadat een slachtoffer van sextortion zich bij de politie had gemeld hier twee verdachten voor aan te houden. Aan de aanhoudingen ging een achtervolging door verschillende delen van Amsterdam vooraf.

Het slachtoffer in de zaak verscheen aan het einde van de middag aan de balie van een politiebureau. Ze gaf aan dat een onbekend persoon haar telefonisch had benaderd en haar onder de druk zette om naar een afspraak met hem te komen. Wanneer het slachtoffer niet op zou komen dagen, dan ging deze persoon seksueel getinte foto’s van het slachtoffer delen met anderen, zo dreigde hij. Het slachtoffer schrok, was bang en schaamde zich, maar besloot uiteindelijk toch de hulp van de politie in te schakelen. Het moment dat ze zich meldde, was ook het moment dat ze bij de afspraak had ‘moeten’ zijn. De betrokken agenten besloten daarom meteen door te pakken en zelf naar de afspraak te gaan.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…