Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gezocht – openlijke geweldpleging tijdens festival – Riekerhaven – Amsterdam

Amsterdam – Gezocht – openlijke geweldpleging tijdens festival – Riekerhaven – Amsterdam

Vragen om een aansteker en daarna het mikpunt van geweld worden: het overkomt twee mannen op het festival Parels van de Stad. Samen met wat vrienden hebben de slachtoffers het eerder goed naar hun zin op het festival, tot drie verdachten besluiten om grof geweld te gebruiken. Herken jij de verdachten?

Er wordt nog volop gedanst als de groep vrienden besluit om naar een ander podium te gaan. Een van de twee slachtoffers vraagt onderweg om een aansteker aan een aantal mannen die ook op het terrein zijn. In plaats van een helpende hand krijgen de slachtoffers leuzen als “raak mij niet aan’’ en “jij moet al helemaal je kankerbek houden’’ naar hun hoofd geslingerd.
Als een van de slachtoffers de verdachten aanspreekt, moet hij dat bekopen met een harde vuistslag in het gezicht waarbij hij bewusteloos raakt. Het andere slachtoffer wordt vervolgens belaagd door de verschillende verdachten, krijgt ook rake klappen in zijn gezicht en beland op een biertafel. Bij de EHBO-post blijkt dat een van de slachtoffer zijn lip in tweeën is gespleten en een behandeling in het ziekenhuis nodig is. Ook het andere slachtoffer loopt letsel op aan zijn lip, gezicht en been.

Op de beelden is te zien hoe de verdachten grof geweld gebruiken.

Herken jij (een van) deze mannen, kun je je nog iets herinneren van dit voorval of heb je beelden? Geef dit dan door aan het opsporingsteam via het tipformulier. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…