Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Opdrachtgever brandstichtingen en explosie aangehouden

Rotterdam – Opdrachtgever brandstichtingen en explosie aangehouden

Een 23-jarige Rotterdammer is afgelopen week aangehouden. Hij wordt ervan verdacht opdrachten te hebben gegeven tot het plegen van diverse brandstichtingen en een explosie op verschillende plekken in Rotterdam en Vlaardingen. Later die week is voor een ander onderzoek ook nog een 17-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de explosie op de Spechtstraat van 5 november jl. Foto: stockfoto politie

De aanpak van explosies heeft binnen de politie hoogste prioriteit. Met man en macht wordt gewerkt aan de bestrijding en daarmee aan onderzoeken om verdachten aan te houden. In 2023 vonden ruim 200 explosies plaats, maar werden ook bijna 200 verdachten aangehouden. Het merendeel van deze aanhoudingen betreft uitvoerders van deze explosies en zogenoemde ‘makelaars’. Intussen wordt ook vol ingezet op de onderzoeken naar mogelijke opdrachtgevers.

De 23-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven tot onder andere een een autobrand aan de Mathenesserweg in Rotterdam op 15 juni, autobrand aan de Rodenstijn in Rotterdam op 9 juli en het teweegbrengen van een explosie bij een auto in de Vossiusstraat in Vlaardingen op 9 juli 2023 en een explosie op de Soerweg in Rotterdam op 18 juli. De recherche van de politie Rotterdam-Zuid startte een onderzoek. Mede dankzij een tip kwam de 23-jarigte Rotterdammer naar voren als mogelijke opdrachtgever. Woensdag 10 januari werd hij aangehouden. Inmiddels is de verdachte voorgeleid tot de rechter-commissaris en is besloten dat hij nog voor tenminste 14 dagen vast blijft zitten.

Afgelopen november vond een explosie plaats op de Spechtstraat in Rotterdam. Ook hier deed de districtsrecherche van de politie Rotterdam onderzoek naar. Dit onderzoek leidde naar een 17-jarige Rotterdammer. Hij werd 12 januari aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie. Omdat hij minderjarig is, mag hij zijn rechtszaak in vrijheid afwachten.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…