Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Drie explosies bij portiek en woning Charlotte Brontéstraat in één week

Amsterdam – Drie explosies bij portiek en woning Charlotte Brontéstraat in één week

Maandagmiddag is een explosief ontploft voor een woning aan de Charlotte Brontéstraat in Amsterdam-Zuidoost. In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 september vindt er een explosie plaats in de centrale hal van hetzelfde appartementencomplex. Donderdagmiddag is het weer raak en ontstaat er een flinke brand na een explosie. Donderdagmiddag raken hierbij bewoners gewond. De recherche is dringend op zoek naar getuigen.

Maandag op klaarlichte dag gooit een verdachte rond 16.40 uur een steen door een ruit van een woning. Daarna volgt een fles, met mogelijk een brandbare vloeibare, maar deze haalt de woning niet. Uiteindelijk komt het explosief voor de woning tot ontbranding. Gelukkig vallen hierbij geen gewonden. Er ontstaat hierbij wel veel schade.

Dondernacht 
Donderdagnacht om 00:15 uur is het weer raak. Een raam van de centrale toegangshal wordt ingegooid waarna een fles met eveneens brandbare substantie ontploft in de hal. Er ontstaat wederom veel schade aan het pand, maar gelukkig raakt niemand gewond.

Donderdagmiddag 
Donderdagmiddag rond 15.15 uur is de derde explosie binnen vier dagen. Een brandbaar explosief wordt een woning binnen gegooid als op dat moment diverse mensen aanwezig zijn in de woning. Deze woning maakt deel uit van hetzelfde appartementencomplex als maandag en afgelopen nacht. Er ontstaat een hevige brand en de aanwezige bewoners moeten het complex verlaten. Enkele van hen zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. De schade is aanzienlijk. Na de explosie hebben getuigen twee mannen zien wegrennen. Eén van hen heeft een licht getinte huidskleur, is ongeveer 1,70 meter lang, lang naar achteren gekamd zwart haar en een lichtbruin trainingspak.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…