Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Twee minderjarige verdachten aangehouden voor doodslag NDSM-Plein

Amsterdam – Twee minderjarige verdachten aangehouden voor doodslag NDSM-Plein

De recherche heeft twee minderjarige verdachten aangehouden in het onderzoek naar de dood van een man die eind augustus in Amsterdam-Noord werd aangetroffen. Omstanders vonden de man op het NDSM-Plein met een straattegel op zijn hoofd en zeer ernstig hoofdletsel. Aan deze verwondingen overleed hij een aantal dagen later in het ziekenhuis. De aangehouden verdachten – jongens van 13 en 15 jaar oud – worden in verband gebracht met meer geweldsincidenten in Amsterdam-Noord de afgelopen periode.

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 augustus kreeg de politie rond 03.00 uur de melding van een zwaargewonde man met een straattegel op zijn hoofd op het NDSM-Plein. Het slachtoffer moest ter plaatse door hulpdiensten gereanimeerd worden en werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Daar overleed de 42-jarige man uit Turkije op vrijdag 1 september. Hij laat vier jonge kinderen na.

De politie startte direct nadat de man was gevonden een onderzoek naar wat er met het slachtoffer gebeurd was. Een Team Grootschalig Opsporing richt zich op de zaak. Rechercheurs kwamen de twee jonge verdachten al snel op het spoor en hielden ze maandag 11 september allebei aan. Donderdag 14 september zijn de jongens voorgeleid aan de rechter-commissaris die ze voor een periode van veertien dagen in bewaring heeft gesteld. Zij zitten dus vast.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Alkmaar – Aanhouding na steekincident in Alkmaar

Een 53-jarige man uit Alkmaar is zaterdagmiddag rond 16.15 uur aangehouden na een conflict…