Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Slachtoffer schietincident Gare du Nord gezocht

Amsterdam – Slachtoffer schietincident Gare du Nord gezocht

Woensdagavond 5 april 2023 vond op Gare du Nord in Amsterdam-Noord een schietincident plaats. Een onbekende man beschoot daar een andere man van wie de identiteit ook nog niet vaststaat. De recherche is dringend op zoek naar dit slachtoffer en komt graag in contact met mensen die mogelijk meer weten over hem en/of het schietincident zelf.

Rond 19.15 uur die woensdagavond waren er harde knallen te horen in de omgeving van Gare du Nord. Verschillende mensen namen contact op met de meldkamer: er zou geschoten zijn. Op Gare du Nord troffen politieagenten daarna echter niemand meer aan, geen verdachten en ook geen slachtoffers.

Gelukkig hadden meerdere mensen het schietincident op Gare de Nord zien gebeuren. Zij vertelden de agenten dat ze twee mannen achter elkaar aan zagen rennen op straat in de richting van de Elzenhagensingel. Vervolgens pakte de achterste man een vuurwapen en schoot meerdere malen op de man die hij volgde. De beschoten man rende door naar de Elzenhagensingel, de schutter keerde om en ging richting het Buikslotermeerplein. Allebei de mannen bleken verdwenen toen de politie arriveerde.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…