Home Noord-Holland Amsterdam amsterdam – Gewapende overval op supermarkt Spaklerweg

amsterdam – Gewapende overval op supermarkt Spaklerweg

Donderdagavond 16 maart 2023 plegen twee verdachten een overval op een supermarkt aan de Spaklerweg in Amsterdam-Oost. Hierbij wordt een supermarktmedewerker geslagen, en bedreigd met een vuurwapen. De verdachten maken diverse goederen buit. Niemand is hierbij gewond geraakt.

Omstreeks 19.05 uur komen twee overvallers de supermarkt binnen. Op dat moment helpt de aanwezige medewerker een klant. De overvallers richten bij binnenkomst direct een vuurwapen op de aanwezige medewerker. Één van de verdachten instrueert vervolgens de medewerker om goederen af te geven waarbij hij hem ook een ellenboog stoot geeft. De tweede verdachte houdt hierbij de medewerker onder schot. De situatie is zeer dreigend waarbij de overvallers goederen blijven eisen. Nadat de overvallers meerdere goederen wegnemen, verlaten ze de supermarkt en laten de medewerkers en diverse klanten geschrokken achter. Eenmaal buiten springen de verdachten op een driewiel motorscooter en vluchten in de richting van het Amstelstation. Daarna wordt de politie ingeschakeld waarbij een zoekslag wordt gemaakt in de omgeving. De overvallers worden helaas niet meer aangetroffen.

Signalementen verdachten:
Verdachte 1:
– man
– ongeveer 30 jaar
– donker gekleed
– zwarte helm met opvallende rode hoorntjes

Verdachte 2:
– man
– licht getinte huidskleur
– ongeveer 20 jaar
– donkere gekleed
– grijze helm met opvallende rode hoorntjes
– in het bezit van een vuurwapen

Ter plaatse is de recherche een uitgebreid onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen.

Getuigenoproep 
Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…