Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Twee straatroven in Zuidoost; politie zoekt getuigen

Amsterdam – Twee straatroven in Zuidoost; politie zoekt getuigen

Op woensdag 1 maart is rond 18.00 uur een jongeman beroofd op het station Holendrecht. Kort voor de beroving is waarschijnlijk een clipshoot opgenomen. Een dag later heeft de politie twee verdachten aangehouden.

Het slachtoffer loopt op woensdagavond met een aantal vrienden het perron van het metrostation. Als de vrienden op het perron staan, wordt één van hen vanuit het niets door groep jongens (tussen de 15 en 18 jaar) belaagd.  De groep dwingt het slachtoffer zijn jas af te geven. De jongeman weigert en wordt daarna een aantal keer hard in zijn gezicht geslagen. Uiteindelijk besluit het slachtoffer de jas inclusief persoonlijke bezittingen af te geven aan de groep. Na de straatroof is een deel van de groep het station uitgerend. Een ander deel heeft de metro richting het centrum genomen. De jongeman heeft daarna direct de politie ingeschakeld.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…