Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Woningovervallers Willemsparkweg aangehouden

Amsterdam – Woningovervallers Willemsparkweg aangehouden

Afgelopen nacht, 22 augustus 2022, heeft de politie twee verdachten aangehouden van een woningoverval op een gezin aan de Willemsparkweg in Amsterdam-Zuid. De verdachten konden kort na de overval worden aangehouden in een nabij gelegen tuin. Niemand van de slachtoffers raakten gewond.

Omstreeks 04.00 uur wisten de verdachten zich, mogelijk via de voorzijde van de woning, de toegang te verschaffen tot de woning. In de woning werden de bewoners bedreigd en moesten ze geld en goederen afstaan waarna de verdachten via de achterzijde de woning verlieten. De politie was zeer snel ter plaatse en kon kort na de woningoverval twee verdachten aanhouden in een nabij  gelegen tuin. Bij de aanhouding heeft de politie gedreigd met het vuurwapen en het stroomstootwapen. De recherche en forensische opsporing doen onderzoek en zijn op zoek naar getuigen.

Getuigenoproep 
De politie komt graag in contact met getuigen. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden. Zie onderstaande knoppen. 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…