Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Politie en NVWA controleren antiquairs

Amsterdam – Politie en NVWA controleren antiquairs

De politie Amsterdam heeft samen met de NVWA negen antiekzaken in het Amsterdamse Spiegelkwartier bezocht. Er werd daarbij gecontroleerd op voorwerpen die afkomstig zijn van zeldzame of bedreigde dieren en planten en die niet of niet zonder de benodigde CITES certificatie of taxatie aangeboden mogen worden. De controles vonden plaats onder leiding van het Functioneel Parket.

Bij vier antiekzaken werden ivoren voorwerpen aangetroffen waarvan de legale herkomst niet aantoonbaar was door het ontbreken van de benodigde documentatie. Het ging hier om onder andere sieraden, snuifdozen en schaakspelen. De betreffende antiquairs hebben een proces-verbaal gekregen en kunnen een strafrechtelijke sanctie tegemoet zien. De overige antiekzaken beschikten wel over de benodigde CITES certificaten of taxaties.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Alkmaar – Wie niet weg is, is gezien

De politie heeft twee verdachten aangehouden na de inbraak in een bedrijfsbus aan de Priem…