Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gezocht – Woningoverval in de Vleutenstraat in 2013

Amsterdam – Gezocht – Woningoverval in de Vleutenstraat in 2013

Er is nieuwe informatie binnengekomen over een woningoverval uit 2013, waarbij een 95-jarige moeder en haar 67-jarige dochter het slachtoffer werden. De overval gebeurde in de nacht van 3 op 4 mei 2013 in de Vleutenstraat in Amsterdam-Zuidoost.

Moeder en dochter

Moeder (95) en dochter (67) woonden destijds al 34 jaar samen in de Vleutenstraat in stadsdeel Zuid-Oost. Eens in de week kwam er iemand van de thuishulp om hen te helpen met het huishouden.

Dochter wordt wakker

In de vroege ochtend van 4 mei wordt de dochter wakker van geluiden die ze niet kan plaatsen. Het is dan vier uur. Tot haar schrik ziet ze in de slaapkamer van haar moeder een overvaller op bed zitten die de mond van haar moeder dicht houdt en ook een vinger tegen zijn lippen houdt om, aan te geven dat zij ook stil moet zijn. Hij dwingt haar ook op bed te gaan zitten.

Geld en sieraden

De overvallers willen geld en sieraden. Als de man dreigt dat er mensen buiten staan met wapens die hen kwaad willen doen, geeft de dochter geld uit haar portemonnee in de hoop dat ze weggaan. De dochter wordt gedwongen om aan te wijzen waar haar sieraden liggen. Ook bevelen de overvallers hen hun bril af te zetten, zodat ze vrijwel niks meer kunnen zien. Ze grissen sieraden van de nek en rukken ringen van de vingers van de dochter en moeder. Daar houden beide vrouwen gekneusde vingers aan over. De overvallers vertrekken uiteindelijk, een uur later, rond 05.00 uur ’s ochtends nadat ze de woning hebben doorzocht.

Signalementen

Het gaat om twee mannen. Ze waren rond de 30-35 jaar.

De een is 1 meter 80; de ander 1 meter 70. Ze spraken Nederlands tegen de slachtoffers, maar onderling spraken ze een onbekende taal.

Nieuwe informatie

De politie heeft recent nieuwe informatie binnengekregen, die een nieuw licht op de zaak werpt. Daarom is het onderzoek heropend. Heel opvallend is overigens dat een van de daders tijdens de overval zei dat ze getipt waren. Het zou heel goed mogelijk kunnen zijn dat iemand uit de omgeving van deze moeder en dochter moet hebben geweten dat er sieraden in huis waren en daar iets te loslippig over is geweest.

Gevonden kleding

Speurhonden hebben een geurspoor opgepakt en daarmee heeft de politie een mogelijke vluchtroute kunnen vaststellen. Op die route vonden werd kleding gevonden. Hierop is uiteraard forensisch onderzoek verricht. Maar dat heeft nog niet tot een oplossing geleid.

Moeder is half jaar na de overval overleden

De moeder is een half jaar na de overval overleden. Het onderzoeksteam hoopt dat de nieuwe informatie die is binnengekomen tot een doorbraak in deze zaak gaat leiden.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Politie onderzoekt vermoedelijke poging inbraak bij station Muiderpoort

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar een vermoedelijke poging inbraak bij e…