Home Noord-Holland Amsterdam Iphone opgespoord met behulp van volgapp

Iphone opgespoord met behulp van volgapp

Maandagochtend is op de kruising Albert Cuypstraat / Ferdinand Bolstraat een gestolen Iphone met behulp van een volgapp teruggevonden in een fietstas. Via Icloud konden agenten horen waar de gestolen smartphone zich bevond.

Een vrouw heeft nadat haar jas is weggenomen in het Vondelpark, direct melding gemaakt van diefstal aan het politiebureau. In haar jas zat ook haar Iphone. Agenten hebben hierop alert gereageerd en direct gevraagd of zij een zogenaamde volgapp had geïnstalleerd. Met behulp van deze gegevens konden de agenten vanuit het politiebureau gemakkelijk de locatie van de smartphone bepalen.

De locatie van de Iphone is vervolgens doorgegeven aan agenten op straat. Zij lokaliseerden de smartphone doordat de agenten in het politiebureau een geluidsignaal op afstand konden laten afspelen. Dankzij dit geluid, troffen de agenten de ‘piepende’ Iphone aan in een fietstas. Kort daarop kon de eigenaar van de fiets(tas) aangehouden worden. Zij heeft een dagvaardiging gekregen en moet zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

Volgappapps, zoals Find My Phone, zijn voor zowel de burger als de politie een handige tool. Dankzij de technologie en de samenwerking tussen de burger en politie kunnen gestolen smartphones opgespoord worden.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Mogelijk explosief aangetroffen

De politie kreeg op maandag 12 februari om 06.00 uur een melding van een verdacht voorwerp…