Home Noord-Holland Amsterdam Wethouder Carolien Gehrels reikt Jubileumpenning uit aan 225-jarig Felix Meritis

Wethouder Carolien Gehrels reikt Jubileumpenning uit aan 225-jarig Felix Meritis

Carolien Gehrels onthulde donderdagavond een van de best bewaarde geheimen van Amsterdam; het kunstwerk Amsterdam of Above – Amsterdam of Below van Joseph Semah op het Observatorium van Felix Meritis. In haar speech prees Gehrels de verdiensten van Linda Bouws, directeur Felix Meritis. “Burgemeester en Wethouders van Amsterdam hebben besloten de Jubileumpenning toe te kennen aan Felix Meritis vanwege 225 jaar onafhankelijkheid op het gebied van kunst, cultuur en wetenschap.”

Het glas werd geheven op het oudste Observatorium van Nederland met een weids uitzicht over de gehele stad. De kunstinstallatie verbindt de sterren, de grachten en markante gebouwen in Amsterdam. Blauwe neon citaten schitteren je tegemoet vanaf gebouwen in de stad die alleen zichtbaar zijn vanaf het Observatorium door speciale verrekijkers.

Laad meer Amsterdam

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amsterdam – Getuigen gezocht van overval

Op woensdag 22 maart heeft een onbekende man een winkel aan de Derkinderenstraat in Nieuw-…