Home Noord-Holland Amsterdam Omstanders pakken straatrover

Omstanders pakken straatrover

Maandagmiddag zijn twee jongens opgepakt in verband met een straatroof. Zij zijn verdachten in deze zaak. Het betreft de roof van een koptelefoon. Het slachtoffer van 14 jaar oud, woonachtig in Amsterdam, liep omstreeks 16.15 over de Heemstraat toen plotseling twee jongens op hem afkwamen. Hij werd door de jongens gedwongen zijn koptelefoon af te geven. Het slachtoffer weigerde dit, waarna er geweld tegen hem werd gebruikt. De verdachten schopten het slachtoffer en namen beiden de koptelefoon mee.

Omstanders gingen achter de twee verdachten aan en één van de verdachten kon worden tegengehouden en werd overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De verdachte, 16-jarige jongen uit Amsterdam, werd aangehouden.

Na onderzoek kon de tweede verdachte, eveneens 16-jarige jongen uit Amsterdam, in zijn woning in de omgeving worden aangehouden. In de woning werd de koptelefoon aangetroffen. De twee broers zijn aangehouden en worden verhoord. De koptelefoon is terug bij het slachtoffer. Het slachtoffer bleef ongedeerd, maar was erg geschrokken

Laad meer Amsterdam

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amsterdam – Politie zoekt getuigen van steekincident

In de vroege ochtend van zaterdag 1 april 2023 heeft op de Spakenburgstraat in Zuidoost ee…