Home Noord-Holland Amsterdam Gezochte Albanese crimineel in Amsterdam aangehouden

Gezochte Albanese crimineel in Amsterdam aangehouden

Maandagmiddag werd rond het middaguur een voortvluchtige crimineel uit Albanië in De Pijp aangehouden. De 33-jarige man was begin dit jaar aan Italië uitgeleverd, maar moest door een vormfout worden vrijgelaten. De Italiaanse politie had de Albanese autoriteiten om zijn uitlevering gevraagd, omdat de man betrokken zou zijn bij een moord en poging tot moord in juni 2000 in Italië. Op 10 januari werd hij uitgeleverd aan Italië, zes weken later moest hij als gevolg van een vormfout worden vrijgelaten. De Italiaanse autoriteiten vaardigden in maart een nieuw Europees Arrestatie Bevel (EAB) uit. De politie had informatie waaruit zou blijken dat de man zich in Amsterdam ophield. Die informatie kwam op 10 april ’s avonds binnen bij de afdeling Zware Criminaliteit van de politie in Amsterdam.

In nauwe samenwerking met justitie en de Italiaanse politie is een recherche-onderzoek ingesteld en maandag werd duidelijk dat de man mogelijk zou verblijven in een woning in De Pijp. Toen de gezochte crimineel het pand verliet, werd hij meteen aangehouden. ‘Dergelijke buitenlandse criminelen moeten niet denken dat ze in Amsterdam veilig zijn’, zegt Jeroen Poelert, plaatsvervangend chef van de afdeling Zware Criminaliteit. ‘Hun anonimiteit is hier zeker niet gewaarborgd.’

De man is ingesloten. Op korte termijn zal het verzoek van de Italiaanse autoriteiten voor overlevering in de rechtbank worden behandeld.

Laad meer Amsterdam

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amsterdam – Politie zoekt getuigen van steekincident

In de vroege ochtend van zaterdag 1 april 2023 heeft op de Spakenburgstraat in Zuidoost ee…