Home Noord-Holland Amsterdam Van Koning Willem I tot Koning Willem-Alexander

Van Koning Willem I tot Koning Willem-Alexander

Het Koninklijk Paleis Amsterdam is sinds begin deze week gesloten voor publiek in verband met de voorbereidingen op de Troonsoverdracht. Het aftellen is begonnen. Op 30 april 2013 zal er weer een nieuwe pagina toegevoegd worden aan de Nederlandse geschiedenis. In het Koninklijk Paleis zal Koningin Beatrix haar handtekening zetten onder het document waarin zij afstand doet van de troon ten gunste van haar zoon, de Prins van Oranje. De eerste inhuldiging, van Koning Willem I, vond plaats op 30 maart 1814 en de laatste zal plaatsvinden in het jaar dat de festiviteiten starten rondom de viering ‘200 jaar Koninkrijk der Nederlanden’. Meerdere malen speelde het Koninklijk Paleis samen met de Nieuwe Kerk een rol bij de troonswisselingen van de Oranje-Koningen.

Van Koning Willem I tot Koning Willem-Alexander toont, op de facebookpagina en website het Koninklijk Paleis Amsterdam, dagelijks een historisch beeld van eerdere abdicaties en inhuldigingen van Oranje-koningen. De reeks zal afgesloten worden met een beeld van zowel de abdicatie van Koningin Beatrix als de inhuldiging van de nieuwe Koning op 30 april 2013. Deze exclusieve beelden geven een uniek overzicht van Troonopvolgingen in het Koninklijk Paleis Amsterdam in de laatste 200 jaar.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Mogelijk explosief aangetroffen

De politie kreeg op maandag 12 februari om 06.00 uur een melding van een verdacht voorwerp…