Home Noord-Holland Amstelveen Hoofdverdachte straatroof Oranjebaan aangehouden

Hoofdverdachte straatroof Oranjebaan aangehouden

De hoofdverdachte van een beroving van een 14-jarig meisje op 3 maart in de metro in Amstelveen is dinsdag aangehouden. De 15-jarige Amsterdammer meldde zich bij een politiebureau gemeld nadat beelden van hem waren getoond in opsporingsprogramma’s. Het slachtoffer zat ‘s middag in metro 51 naar muziek te luisteren op haar mobiele telefoon, dat ze in haar handen heeft. Een groep van acht jongens komt vlak bij haar staan. Als de metro ter hoogte van halte Oranjebaan stopt spreekt een van de jongens haar aan, waarop een andere de telefoon uit haar hand grist.Camera’s van het GVB op station Oranjebaan legden haarscherp het vervolg van dit incident vast. De jongen rent met de telefoon de metro uit, het meisje achtervolgt hem tevergeefs. Ook de andere jongens hollen weg.

Op 27 maart vertoonden de opsporingsprogramma’s Ter Plaatse (RTV-NH) en Bureau 020 (AT5) de beelden. De opnames werden ook op Youtube plaatst. De video werd 240.000 keer bekeken. De media-aandacht leverde diverse tips op. Van de overige zeven verdachten zijn ondertussen al vier namen bekend. De aangehouden verdachte wordt vrijdag voorgeleid bij de officier van justitie.

Betrokken televisiekijkers reageren niet alleen met tips op de beelden van het meisje en haar belagers, een man kwam bij de politie een nieuw mobiel telefoontje plus simkaart voor de scholiere afgeven.

Laad meer Amstelveen

Geef een reactie

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…