Home Noord-Holland Amsterdam Man in Wijchen aangehouden na diefstal taxi

Man in Wijchen aangehouden na diefstal taxi

Een 39-jarige Amsterdammer is afgelopen nacht aangehouden in Wychen nadat hij een taxi had gestolen in Hoogblokland, langs de A27. De man was door de taxichauffeur om ongeveer 00.15 uur opgehaald bij een hotel in Hoofddorp. De klant was nogal verward en onduidelijk over wat hij wilde. Hij gaf verschillende bestemmingen op zoals Amsterdam en Parijs en was verbaal en soms fysiek agressief en bedreigend naar de 46-jarige chauffeur.

Deze nam daarom bij Hoogblokland de afrit naar een pompstation en sprong uit angst uit de nog langzaam rijdende taxi. De verdachte reed daarna met grote snelheid met de taxi weg. Er volgde een achtervolging door meerdere politie-eenheden door Brabant en tijdens die achtervolging heeft de verdachte een aantal keer getracht zich van de politie te ontdoen. Dat ging op zodanige wijze dat de man nu ook wordt verdacht van poging tot doodslag op politiemensen.

De achtervolging is dwars door Brabant gegaan via onder meer de N65, de A2, de A59, de A50 en de A326 (afslag Bergharen) waarna de taxi tot stilstand is gebracht op de rotonde Hernenseweg/Drutenseweg in Wijchen. Agenten hebben daar hun pistool getrokken bij de aanhouding van de verdachte. De man is overgebracht naar de recherche in Dordrecht, van waaruit het onderzoek verder zal plaatsvinden.

Bij de achtervolging zijn het taxibusje en een politieauto beschadigd geraakt.

Laad meer Amsterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Mogelijk explosief aangetroffen

De politie kreeg op maandag 12 februari om 06.00 uur een melding van een verdacht voorwerp…